Protest tegen geweld tegen vrouwen in Keulen
NOS Nieuws

Aantal slachtoffers Keulen stijgt tot ruim duizend

De Duitse politie heeft dertig verdachten in beeld voor de aanrandingen in Keulen tijdens de jaarwisseling. De helft van hen is asielzoeker. Twee van de verdachten zijn minderjarig.

Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die vanochtend in het deelstaatparlement nieuwe cijfers naar buiten bracht over de zaak.

Van de in totaal 1049 slachtoffers hebben er 821 aangifte gedaan. In 359 gevallen is aangifte gedaan van aanranding. Er werd 207 keer melding gemaakt van diefstal.

Volgens minister Jäger woont geen van de verdachten in Keulen. De helft van hen verblijft in asielzoekerscentra; de rest woont in andere steden in Noordrijn-Westfalen.

Telefoon

Maandag werd de eerste verdachte opgepakt in de zaak. Het is een 25-jarige Algerijnse man, die in een vluchtelingenkamp in de omgeving van Keulen woont. Bij zijn aanhouding had hij de telefoon van een van de slachtoffers bij zich.

Op Oudejaarsavond hadden zo'n duizend mensen zich verzameld bij het centraal station van Keulen. In deze massa vormden zich kleinere groepen die vrouwen belaagden. Veel vrouwen werden omsingeld en betast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl