Derrick Rose scoort namens de Bulls, maar de Warriors waren veel sterker

Warriors geven Bulls pak slaag in eigen huis

Golden State Warriors heeft Chicago Bulls in eigen huis een flink pak slaag gegeven. De koploper in de Western Conference van de NBA zegevierde met 125-94 bij de Bulls, waar Derrick Rose desondanks uitstekend in vorm was.

Rose was goed voor 29 punten, 4 meer dan Warriors-vedette Stephen Curry. De Bulls stonden in Chicago alleen de eerste vier minuten op voorsprong. Daarna raakte Golden State op stoom en liep Chicago alleen nog maar achter de feiten aan.

Nadat Rose tien van de eerste twaalf punten voor de Bulls had binnengehaald, werd hij met nog zes minuten in het eerste kwart te spelen naar de kant gehaald door Bulls-coach Fred Hoiberg. Die zal daar spijt van hebben gekregen, want de thuisploeg scoorde vervolgens nog maar 6 keer, tegen 21 punten voor de Warriors, waardoor de wedstrijd al zo goed als beslist was.

De nummer één in de Eastern Conference, Cleveland Cavaliers, herstelde zich tegen Brooklyn Nets van de dramatische nederlaag van maandag tegen Golden State Warriors (132-98). De Cavaliers wonnen in New York met 91-78.