NOS Voetbal

ADO vindt gehoor bij KNVB, niet bij Wang

Van Oostveen: situatie ADO buitengewoon onwenselijk

De problemen bij ADO Den Haag nemen steeds serieuzere vormen aan. Eigenaar Wang heeft nog steeds geen geld overgemaakt en dus dreigt de club volgende maand al in de problemen te komen met het betalen van salarissen.

Je zou er moedeloos worden. Maar algemeen directeur Jan Willem Wigt van ADO Den Haag laat zich niet uit het veld slaan. "Dat erom gelachen wordt, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Ik sta hier vooral strijdbaar. De club gaat gewoon door."

KNVB denkt mee

De KNVB biedt een helpende hand. Vandaag werd druk overleg gevoerd in het Kyocera-stadion. Naast een aandeelhoudersvergadering en een bijeenkomst van de raad van commissarissen, werd ook KNVB-directeur Bert van Oostveen door algemeen directeur Jan Willem Wigt ingelicht over de situatie bij ADO.

"We zijn hier vooral om te helpen, te adviseren en te assisteren", verklaarde Van Oostveen na afloop. "Want we zijn het er allemaal over eens dat deze situatie buitengewoon onwenselijk is."

Categorie 1

Vanavond zou de licentiecommissie wel eens kunnen besluiten om ADO terug te zetten naar categorie 1, waardoor de club feitelijk onder curatele komt te staan.

"Ik ga ervan uit dat we naar categorie 1 gaan op basis van het liquiditeitstekort", aldus Wigt. "Als we de zaken alsnog voor elkaar krijgen - wat we wel verwachten - dan kan die terugzetting ongedaan gemaakt worden."

ADO-directeur Wigt: ga uit van categorie 1

Hong uit RvC

Op het oog is er weinig reden voor hoop. ADO wacht al maanden op een nieuwe investering van eigenaar Wang. Een investering van 3,7 miljoen euro. Dat geld, of in ieder geval een deel daarvan is hard nodig, want de club zit met een tekort van 1,3 miljoen euro.

Gehoopt werd dan ook dat Wang vandaag bij de aandeelhoudersvergadering aanwezig te zijn, maar de Chinese zakenman meldde zich af.

Sterker, een andere Chinees trok zich vandaag overigens terug uit de raad van commissarissen. Liu Jian Hong werd bij de aanstelling van Wang commissaris, maar werd nog nooit gezien in Den Haag. Hij is nu op eigen verzoek uit de rvc gestapt.

Commissaris Martin Jol komt aan bij ADO Den Haag

Gemeente weigert hulp

"Het bedrijf van Wang is nog steeds onze grootaandeelhouder", aldus Wigt. "We werken aan een oplossing en dat ziet er positief uit. Er loopt communicatie met meneer Wang, we hebben daar goede gevoelens bij."

De gemeente Den Haag blijft hopen dat Wang alsnog met geld over de brug komt. "We blijven werken aan een oplossing om ervoor te zorgen dat ADO uit de problemen komt", laat een woordvoerster van wethouder Tom de Bruijn (onder meer Financiën) weten.

Het is uitgesloten dat de gemeente bijspringt. "Dat heeft de wethouder al vaker gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl