Het gokken gebeurt via de computer
NOS Nieuws

Gokmaffia in multiculturele centra

In cafés en andere panden van multiculturele stichtingen wordt steeds vaker illegaal gegokt. En daar komen volgens de politie veel criminelen op af, bericht De Telegraaf. Er wordt via de computer gegokt op sportwedstrijden.

De gemeente Amsterdam sloot deze week nog een Turks ontmoetingscentrum nadat er illegale gokpraktijken waren ontdekt. Er kon worden ingezet op voetbalwedstrijden. Dat werd vanuit Duitsland geregeld.

Volgens de krant zijn sinds vorig jaar al veertien zaken in Amsterdam gesloten vanwege gokactiviteiten. In heel 2014 was dat er maar één. De gemeente zegt dat de aanpak van illegale gokhandel in de stad hoge prioriteit heeft.

Overlast

"In het hele land zijn 700 meldingen over illegale gokhandel", zei een woordvoerder van de Kansspelautoriteit in het NOS Radio 1 Journaal.

Bij de illegale gokhallen is sprake van veel overlast voor de buurt. Zo zijn er berovingen en schietpartijen en heerst er op straat een intimiderende sfeer. "Er is sprake van een link met de zware criminaliteit."

Turken

De ondernemingen zijn vooral in handen van Turkse mannen, blijkt uit onderzoek van de Kansspelautoriteit. Het gokken wordt door bezoekers gezien als een sociale activiteit, die statusverhogend is.

Alleen al in Amsterdam zouden miljoenen euro's omgaan in de illegale gokhandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl