NOS Nieuws

Zeker 21 doden bij aanval op universiteit Pakistan

Studenten ontvluchten universiteit na aanval

In het noordwesten van Pakistan zijn zeker 21 mensen gedood bij een aanval op een universiteit. Een commandant van de Pakistaanse Taliban zei vanochtend dat zijn organisatie achter de aanslag in Charsadda zit, maar een woordvoerder van de Taliban ontkent nu elke verantwoordelijkheid. "Het is een on-islamitische aanslag", zei hij tegen journalisten.

De meeste doden vielen toen de daders de slaapvertrekken van mannelijke studenten binnentrokken. Ook is een hoogleraar gedood, die op de aanvallers had geschoten. Zeker vijftig mensen zijn gewond geraakt.

Volgens de politie zijn zes schutters gedood en daarmee lijkt de operatie beëindigd. Twee schutters hadden zich op het dak verschanst. Eerder werd gezegd dat mogelijk tien gewapende mannen het universiteitsgebouw waren binnengegaan, maar daarover is geen duidelijkheid.

De aanvallers vielen de universiteit vanochtend binnen, nadat ze over de muren rond het gebouw waren geklommen en rookbommen hadden gegooid. Daarna schoten ze op iedereen in het gebouw. Er zouden toen zo'n 3000 studenten binnen zijn geweest.

Beveiliging

Volgens lokale journalisten was de universiteit een makkelijk doelwit, doordat de beveiliging in kleinere plaatsen minder goed is dan in de grote steden. Ouders van studenten hebben na de aanslag kritiek geleverd op de slechte beveiliging van de universiteit.

Charsadda ligt zo'n 50 kilometer van Peshawar. Talibanstrijders doodden in 2014 in een militaire school in die stad meer dan 130 kinderen.

De Indiase premier Modi heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden. Hij laat weten dat hij bidt voor de gewonden.

Uit voorzorg blijven alle scholen in Charsadda tot eind volgende week dicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl