Jorrit Bergsma verloor de 10.000 meter op de NK afstanden
NOS Schaatsen

Bergsma meldt zich af voor KPN NK allround

Jorrit Bergsma heeft zich afgemeld voor de KPN NK allround. De 29-jarige Fries kiest ervoor om het Open Nederlands kampioenschap te rijden op de Weissensee. "Ik wil investeren in de duurtraining in plaats van nu weer te gaan sprinten", zegt Bergsma, die vanavond de marathon rijdt in Haaksbergen.

Bergsma is tot dit besluit gekomen na overleg met zijn coach Jillert Anema. Na een slechte 10.000 meter op de NK afstanden is besloten dat de NK allround niet past in de voorbereiding op de WK afstanden, waar hij in actie komt op de 5.000 meter en massastart.

Ik vond het vorig jaar een zeer leuk toernooi.

Jorrit Bergsma

"Ik heb in het voorseizoen veel gereden en dit lijkt mij nu de beste manier om mij voor te bereiden op de WK in Kolomna. Ik vind het erg jammer dat ik me heb afgemeld. Ik vond het vorig jaar een zeer leuk toernooi, maar kies nu voor dit omdat ik in februari in topvorm wil zijn."

Het laatste ticket voor de WK allround in maart heeft hij nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. Die gaat naar de beste Nederlander over 1.500 en 5.000 meter bij de wereldbeker in Stavanger (29, 30 en 31 januari).

"Ik mag starten op de vijf kilometer en hoop dat ik word aangewezen op de 1.500 meter. Op de NK afstanden reed ik ook een goed klassement. Dus ik denk dat ik daar wel aanspraak op maak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl