Timothy Broas
NOS Nieuws

Amerikaanse ambassadeur stapt voortijdig op

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Timothy Broas, legt voortijdig zijn functie neer. Broas begon in 2014 met zijn werkzaamheden.

In een verklaring op de website van de ambassade staat dat Broas stopt omdat hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen. "Ik heb genoten van elke minuut in het koninkrijk, maar ik heb de moeilijke beslissing genomen om naar huis te gaan."

"Ik heb twee jaar in Nederland gewoond zonder mijn familie en ik heb nooit geklaagd, maar ik moet mijn gezin nu op de eerste plaats zetten", schrijft de 61-jarige Broas.

Gastvrijheid en vriendschap

De scheidend ambassadeur bedankt koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor hun gastvrijheid en vriendschap. Ook prijst hij premier Rutte en de rest van de regering voor de vruchtbare samenwerking. "Ik ga ze allemaal missen."

Broas volgde in 2014 Fay Hartog Levin op, die in 2011 haar functie had neergelegd. In de tussentijd was er geen Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

In 2012 werd Broas voor het eerst voorgedragen voor de post. De voordracht werd toen ingetrokken omdat hij werd opgepakt voor rijden met alcohol op. Ook zou hij zich verzet hebben bij zijn arrestatie. Broas kwam er vanaf met een lage boete en werd een jaar later nogmaals voorgedragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl