NOS Nieuws

Scapino bijna verkocht

De verkoop van Scapino en de Belgische schoenenketen Brantano is bijna rond, melden de curatoren van het failliete Macintosh Retail. Ze melden niets over de resterende schoenenketens van Macintosh, waaronder Dolcis, Manfield en Invito.

Bij Scapino gaan de onderhandelingen over "het leeuwendeel" van de 200 winkels. Bij Brantano, de Belgische marktleider op het gebied van schoenen, gaat het om alle 130 winkels.

Gisteravond verschenen berichten in de media dat er kopers zouden zijn gevonden voor de ketens. Het Financieele Dagblad meldde dat Scapino aan familiebedrijf Ziengs Schoenen verkocht wordt.

Claudia Sträter

Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd koopt de Nederlandse eigenaar van Miss Etam, Rens van de Schoor, Brantano. Hij doet dat samen met onder meer Dieter Penninckx, eigenaar van het Belgische modebedrijf FNG dat in Nederland Claudia Sträter, Superstar en Steps heeft.

Volgens de curatoren zijn de besprekingen over de verkoop van Brantano en Scapino "in een vergevorderd stadium". Een definitieve overeenstemming verwachten ze "op korte termijn".

Moederbedrijf Macintosh Retail ging eind december failliet. De onderliggende ketens van het bedrijf volgden begin januari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl