VN-hulpverleners komen aan in Madaya
NOS Nieuws

Weer hulpgoederen naar Syrische steden

In Syrië is een derde konvooi met hulpgoederen aangekomen in de belegerde stad Madaya. Ook naar de plaatsen Foua en Kafraya zijn door de Verenigde Naties en het Rode Kruis opnieuw hulpgoederen gebracht.

Hulpverleners die op weg waren naar Foua en Kafraya in het noordoosten van Syrië werden onderweg tegengehouden door gewapende groepen. Volgens de strijders was er meer tijd nodig om hun veiligheid in het gebied te kunnen waarborgen.

"Hulpverleners die met goederen onderweg zijn, moeten met tientallen strijdende partijen onderhandelen voordat ze de plaatsen bereiken", vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis. "Ze moeten langs verschillende checkpoints en dat verloopt niet altijd vlekkeloos."

Assad

De inwoners van de steden waren maanden verstoken van voedsel. Madaya, in het zuiden, is in handen van de rebellen, maar omsingeld door het regeringsleger van president Assad. Dat weigerde hulpgoederen door te laten. Foua en Kafraya zijn in handen van het regeringsleger en worden omsingeld door rebellen.

Na internationale druk stemde Assad in met noodhulp voor de ruim 40.000 Syriërs in de stad. Begin vorige week kwam het eerste konvooi met voedsel, medicijnen en dekens aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl