NOS Nieuws

Eind van de week meer duidelijk over nieuwe eigenaar V&D

Eind deze week willen de curatoren van V&D duidelijk hebben wie de nieuwe eigenaar van V&D wordt. Op dit moment wordt er gesproken met een handjevol partijen die verder willen met V&D, of onderdelen ervan. "De voorstellen worden nu nader bestudeerd," zegt de woordvoerder van de curatoren Edwin van Wijk.

"Uiteindelijk willen we maximaal drie verschillende eigenaren voor de V&D vinden." Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een partij het distributiecentrum overneemt, een andere La Place, en weer een andere de warenhuizen. Maar de curator wil bij voorkeur een doorstart met één nieuwe eigenaar maken.

Leegrakende schappen

Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want in deze fase van de onderhandelingen letten de curatoren vooral op één ding: de prijs die partijen willen neerleggen. "Je wilt voor de schuldeisers zoveel mogelijk vorderingen terughalen," zegt Van Wijk. Maar ook andere aspecten, zoals werkgelegenheid en omvang, spelen mee in de gesprekken.

Leveranciers en het personeel van V&D werken intussen gewoon door, omdat de winkels en restaurants voorlopig openblijven. Tot eind februari krijgt het personeel betaald via uitkeringsinstantie UWV. Maar ook vanwege leegrakende schappen is een snelle doorstart nodig.

"Met deze nieuwe ontwikkelingen liggen we op koers om een doorstart te realiseren", zegt oud-topman van V&D John van den Ent in een intern memo aan het personeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl