Nicola Boem viert zijn ritzege in de Giro d'Italia
NOS Wielrennen

Giro deelt wildcards uit; geen Roompot

De organisatie van de Giro d'Italia heeft de vier wildcards uitgedeeld. Bardiani, Nippo, Gazprom en Southeast zijn de gelukkigen en mogen in mei aan de start van de ronde verschijnen. Southeast was eigenlijk al zeker van deelname, omdat de ploeg afgelopen seizoen de beste wielerploeg van Italië was. Androni is niet uitgenodigd door de organisatie, dat is voor eerst sinds 2007.

De Nederlandse wielerploeg Roompot Oranje Peloton mag ook niet deelnemen aan de Ronde van Italië, die dit jaar in Apeldoorn van start gaat. Teammanager Michael Zijlaard reageert realistisch: "Natuurlijk ben je teleurgesteld als er een grote ronde in Nederland van start gaat en je mag daar met je ploeg niet aan deelnemen. Maar we moeten ook realistisch zijn. We bestaan pas net een jaar. Het past eigenlijk niet in de planning om nu al een grote ronde te rijden. Het is nog te vroeg."

Zijlaard gaat verder: "Het is ons plan om binnen vijf jaar, met onze compleet Nederlandse ploeg, aan de Tour de France mee te doen. Aan die filosofie is niks veranderd."

Meest in het oog springende renners

Bij Nippo rijdt oud-winnaar Damiano Cunego. Southeast is de kersverse werkgever van de flamboyante Filippo Pozzato. En Nicola Boem, in 2015 etappewinnaar in de Giro, rijdt in de kleuren van Bardiani.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl