Richard Krajicek
NOS Sport

Krajicek: er wordt hard gewerkt om gokken tegen te gaan

Richard Krajicek gelooft niet dat er in de top van de tenniswereld veel wedstrijden verkocht worden. "De Tennis Integrity Unit (TIU) is hard bezig om gokken in het tennis aan te pakken. Er wordt heel streng gecontroleerd, dus ik geloof er niks van."

"Bovendien is er een samenwerking tussen alle grand slams, de ATP en de WTA, dat geeft aan hoe hard eraan gewerkt wordt." Krajicek verbaast zich dat de BBC geen namen van spelers noemt in hun artikelen. "Dat vind ik een beetje makkelijk."

Krajicek zelf is tijdens zijn carrière nooit benaderd door matchfixers, zegt hij. "Toen ik speelde was matchfixing niet zo belangrijk, in mijn tijd was doping een groter probleem. Ik heb weleens gehoord dat er veel geld is geboden voor toegang tot de kleedkamers. Als je daar rondloopt, weet je welke spelers last hebben van blessures. Die informatie is erg nuttig bij het gokken."

Zwarte lijst

Als directeur van het ABN Amro World Tennis Tournament krijgt Krajicek ieder jaar een lijst met namen, waarop ook enkele oud-spelers staan, die werken voor gokssyndicaten. "Dat soort mensen is absoluut niet welkom op tennistoernooien, die moeten we weren."

Krajicek legt uit dat die mensen rondlopen op toernooien en in de gaten houden wie er fit is en wie niet. "Zij kijken naar de trainingsbanen, of lopen tussen de spelers en geven door aan de goksyndicaten wie er lekker bijloopt. Daar moeten we heel streng op controleren. Ook als we iemand met een laptop zien zitten, moeten we die wegsturen. Nu je zo veel met een smartphone kan, wordt dat wel steeds moeilijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl