Robin Haase speelde niet eerder tegen Mirza Basic
NOS Sport

Haase stelt danig teleur in Melbourne

Robin Haase is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne. De Hagenaar was met 6-7 (4), 4-6, 4-6 niet opgewassen tegen Mirza Basic.

De 24-jarige Bosniër schonk z'n tegenstander volop kansen, maar de ietwat angstig spelende Haase wist pas z'n twaalfde breekpunt te benutten.

Vijf keer op rij

Op dat moment stond hij echter al twee sets en een break achter. Tot overmaat van ramp verloor Haase direct opnieuw z'n opslag. Vijf games later was het eerste grandslamtoernooi van het jaar voor de vijfde opeenvolgende keer na de eerste ronde voorbij voor onze landgenoot.

Haase vind die andere edities niet met elkaar te vergelijken. "Vorig jaar was ik ziek, het jaar daarvoor had ik kramp en ik verloor een keer van Andy Murray", vertelde Haase na afloop. "Ik vind het juist heerlijk om hier te spelen."

"Van de eerste twee sets had ik er één moeten winnen. Nu kon hij losser en vrijer spelen. Hij heeft goed geserveerd en ik was vooral verrast door zijn harde tweede service. De ballen van hem gingen soms op magische wijze over het net."

Ook exit voor Kohlschreiber

Voor de Duitse Philipp Kohlschreiber kwam het toernooi ook ten einde in de eerste ronde. Hij verloor van Kei Nishikori, de nummer zeven van wereld, in drie sets: 4-6, 3-6, 3-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl