NOS Voetbal

'Rode' Van der Struijk: hij springt gewoon twee meter omhoog

Streppel grapt: Van der Struijk krijgt acht wedstrijden

Weliswaar als een boer met kiespijn, maar Willem II-verdediger Frank van der Struijk kon er eigenlijk wel om lachen: zijn twee keer geel, en dus rode kaart in het met 1-0 verloren duel met NEC. "Tsja, wat moet je hiervan zeggen?", vraagt hij zich hardop af.

Van der Struijk kreeg twee discutabele gele kaarten van scheidsrechter Jochem Kamphuis. "Ik weet niet of je de beelden hebt gezien?", vraagt hij na afloop aan de verslaggever van de NOS. Op die beelden is namelijk te zien dat Van der Struijk bij zijn eerste gele kaart zijn tegenstander Anthony Limbombe niet raakt.

"Ik hield me netjes in", vertelt de 30-jarige speler in Tilburgse dienst. "En dan springt hij gewoon twee meter omhoog. Ik dacht bij mezelf: ben je nu serieus?", aldus een verbijsterde Van der Struijk.

Van der Struijk haalt verhaal bij scheidsrechter Kamphuis

Ook bij zijn tweede gele kaart lijkt scheidsrechter Kamphuis in de fout te gaan. Van der Struijk speelt de bal en niet de man. Toch moet hij vijf minuten voor tijd inrukken.

Acht wedstrijden

"Frank krijg acht wedstrijden schorsing hoorde ik net van de KNVB", grapt Jurgen Streppel. De trainer van Willem II houdt zich verder op de vlakte wat betreft de arbitrage. "Wij maken onze kansen niet af, dat zijn fouten. En net als wij maken scheidsrechters ook fouten. Het hoort erbij, maar het viel vandaag niet onze kant op. Dat is duidelijk."

Van der Struijk wordt niet geschorst, omdat hij geen directe rode kaart heeft gekregen. Toch kan het een vervelend staartje voor hem krijgen. Gele kaarten kunnen niet geseponeerd worden en dat betekent dat Van der Struijk nu op vier gele kaarten in de competitie staat. Bij een eventuele vijfde wordt hij alsnog geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl