Magnus Carlsen versus Fabiano Caruana
NOS Sport

Carlsen beent de Tata-zaal uit na remise

Wereldkampioen Magnus Carlsen bezet na het eerste weekend in het jaarlijkse Tata-toernooi een wat teleurstellende gedeelde derde plaats.

Zaterdag bleef hij met zwart op remise steken tegen de Tsjech David Navara en zondag moest hij, met wit, tegen Fabiano Caruana weer in puntendeling berusten.

Loper

Dat hij zelf niet tevreden is over zijn optreden, bleek toen hij op de vraag of hij zijn partij in het live commentaar wilde toelichten, met een kortaf "nee" reageerde en de speelzaal uitbeende.

Caruana verklaarde glunderend dat hij het in een gecompliceerd gevecht "knap lastig had gehad, maar dat het evenwicht geen moment echt verstoord was".

Bij het Tata Steel Chess-toernooi zitten de amateurs en de toppers in dezelfde zaal

Ook aan de zes overige borden werd in de tweede ronde tot remise besloten. Zo kon het dat de twee Nederlandse spelers elkaar na afloop als volgt begroetten.

Van Wely: "Hai, wat heb jij gedaan?"

Giri: "Remise, in 33 zetten. En jij?"

Van Wely: "Remise in 20, maar na ruim een half uur spelen".

Zwaktes

Giri werd er door een fan op gewezen dat zijn tegenstander, Ding Liren, in de slotstelling "toch enkele nare zwaktes" had.

"Ja, vast", antwoordde Giri, "maar ik had niets meer over om er gebruik van te kunnen maken en na zet 30 staan de regels remise toe, evenals wanneer een partij minstens een uur heeft geduurd".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl