De wolf rende door een woonwijk in het Groningse Kolham
NOS Nieuws

Duitse wolf keert terug naar Nederland

Goed nieuws voor wie de wolf die vorig jaar in Nederland rondliep alleen kent van de wat wazige foto's die op onze site verschenen: het dier is binnenkort van dichtbij te bekijken in natuurmuseum Naturalis in Leiden. Opgezet weliswaar, want de wolf werd na een zwerftocht door het noorden van Nederland doodgereden in Duitsland.

Wolven in Nederland, een organisatie die streeft naar "een conflictarm samenleven met wolven", maakte het nieuws bekend in het programma Vroege Vogels. "Het is de eerste wilde wolf in 150 jaar waarvan kan worden aangetoond dat hij in Nederland was, dus het is een unieke kans om hem hier naartoe te halen", zegt Ellen van Norren van de organisatie in het NPO Radio 1-programma.

De wolf is afkomstig uit een roedel uit de regio Hamburg-Bremen. Op strooptocht in Nederland verwondde hij een aantal schapen, maar eenmaal terug in Duitsland werd hij doodgereden. Vervolgens verdween hij in een vriezer. "Wij zijn toen gaan uitzoeken waar hij in de vriezer lag en hebben gevraagd of we hem mee naar Nederland konden nemen."

Prepareren en opzetten

Het duurt nog wel even voor de wolf te zien zal zijn. Eerst moet hij nog opgehaald worden in Duitsland, waarna het dier zal worden aangeboden aan Naturalis. Daar zal hij worden geprepareerd en opgezet. Dat proces zal een maand of drie in beslag nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl