NOS Voetbal

Guardado nog niet klaar bij PSV

Guardado voelt zich 'happy' bij PSV

PSV hoeft voorlopig niet bang te zijn voor een vertrek van steunpilaar Andrés Guardado. De 29-jarige middenvelder beschikt over een doorlopend contract en voelt zich bovendien happy in Eindhoven. "Ik ben gelukkig met de club en met de fans. Ik speel hier nog altijd met veel plezier", zegt de Mexicaan.

Blije berichten voor PSV-supporters, maar in Guardados thuisland horen ze liever iets anders. In Mexico smeken ze Guardado om terug te keren. Terug naar Atlas, in Guadalajara, de club waar de middenvelder van PSV opgroeide en waar de Mexicaan nog altijd immens populair is.

Andrés Guardado in 2006 in het shirt van Atlas Guadalajara

Beloftes

Toen Rafael Márquez vlak voor de jaarwisseling Hellas Verona in Italië inruilde voor zijn oude liefde Atlas, beloofde de president van de populaire volksclub de supporters dat Atlas er alles aan zal doen om ook Guardado terug te halen.

"Ik hoef daar geen geheim van te maken: ik wil ook terug, ooit. Maar daar is het nu nog te vroeg voor. Ik voel dat ik nog goed kan presteren op Europees niveau", zegt Guardado, die in zijn eerste seizoen bij PSV door verschillende Nederlandse voetbalbladen werd verkozen tot speler van het jaar.

Een overgang naar een andere Europese (top)club zou een andere optie kunnen zijn voor Guardado. "Maar ik ben op leeftijd. Een transfer naar een betere club dan PSV zal niet makkelijk zijn. Ik hoop dat ik hier nog lang succesvol kan blijven."

Guardado heeft zin in Feyenoord-PSV

Topper tegen Feyenoord

Fans van Guardado in Mexico moeten het dus voorlopig doen met televisiebeelden van hun idool. Zondagmiddag is weer zo'n gelegenheid, als de middenvelder met PSV de topper speelt tegen Feyenoord. Een duel waar ze in Eindhoven volgens Guardado al weken naar uitkijken.

"Al sinds de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn we met deze wedstrijd bezig. Alle wedstrijden zijn belangrijk, maar deze is speciaal. Als speler droom je van zulke wedstrijden."

Met zijn ervaring kent Guardado het belang van het duel met Feyenoord in Rotterdam. "Dit duel bepaalt het verdere verloop van de competitie", doelt hij op het gaatje van drie punten met koploper Ajax, dat niet groter mag worden.

"Op zulke wedstrijden bereid je je beter voor. Ik ervaar het meer als motiverend dan als druk. Je moet alle wedstrijden respecteren, maar dit is toch anders dan bijvoorbeeld tegen Willem II of Roda JC. Dan ben je onbewust toch minder gemotiveerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl