Hiphopcollectief New Wave wint de Popprijs 2015
NOS Nieuws

Popprijs 2015 voor hiphopcollectief New Wave

Hiphopcollectief New Wave heeft de Popprijs 2015 gewonnen. In de Oosterpoort in Groningen maakte 3FM-dj Giel Beelen tijdens Eurosonic Noorderslag de winnaar bekend.

New Wave staat voor een nieuwe generatie hiphopartiesten. Op initiatief van platenlabel Top Notch kwamen in februari vorig jaar 17 jonge talenten, onder wie Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil’ Kleine, Bokoesam en Lijpe, bij elkaar op Schiermonnikoog.

In tien dagen namen de rappers, producers en artiesten het album New Wave op, dat ze in april presenteerden in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Het nummer ‘Drank & Drugs’ van Ronnie Flex en Lil’ Kleine leverde in de zomer een nummer 1 hit op.

Optreden New Wave na de bekendmaking van de Popprijs

Historisch

Volgens het juryrapport geeft New Wave ons "een blik op de toekomst". De winnaar roept "zowel lof als weerzin op en prikkelt en enthousiasmeert". De jury heeft het over een historisch project.

Vorig jaar ging de Popprijs naar The Common Linnets. De traditionele bierdouche die de winnaars de afgelopen jaren steeds kregen, bleef dit jaar uit. Er mocht van de organisatie geen drank in de zaal worden meegenomen. In plaats daarvan waren er ballonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl