Kandidaatvoorzitter prins Ali Bin Al-Hussein tijdens het FIFA-congres van mei vorig jaar
NOS Voetbal

FIFA-kandidaat prins Ali zet vraagtekens bij gedrag concurrent

Hommeles in aanloop naar de strijd om het presidentschap van wereldvoetbalbond FIFA. Kandidaat prins Ali bin al-Hussein uit Jordanië heeft zijn onvrede geuit over het gedrag van een van zijn rivalen, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein.

De prins is naar de verkiezingscommisie van de FIFA gestapt en heeft daar om opheldering gevraagd. De sjeik sloot namelijk vrijdag als voorzitter van de Aziatische voetbalfederatie een samenwerkingsverband met de federatie van Afrika.

Namens de Afrikanen zette Issa Hayatou, de tijdelijke voorzitter van de FIFA, zijn handtekening onder het convenant. Prins Ali ziet het verband als een brutale poging van sjeik Salman om het continent Afrika achter zich te krijgen tijdens de verkiezing, eind februari in Zurich.

Volgens de Jordaniër heeft de sjeik daarmee de regels rondom de verkiezingen overtreden. Prins Ali eist een diepgaand onderzoek naar het handelen van zijn concurrent, die vooralsnog gezien wordt als de grootste kanshebber om de geschorste Sepp Blatter op te volgen.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl