NOS Voetbal

Er gaat een Rob Maas-sausje over Vitesse

Rob Maas debuteert als hoofdtrainer

Het is even wennen voor Rob Maas, het hoofdtrainerschap van Vitesse. "Nu word ik 's ochtends wakker om vijf uur en begint het te draaien in mijn hoofd. Om zes uur rij ik naar de club en 's avonds ben ik om zeven uur terug. Als assistent sliep ik toch wat langer."

Het plotselinge vertrek van Peter Bosz naar Israël betekent niet dat Vitesse een andere koers gaat varen. "We zijn een club met visie. Iets wat goed is, ga ik niet veranderen. Alleen wat kleine dingen heb ik aangepast. Nuances. Een Rob Maas-sausje, zeg maar."

Pittig potje

Maas debuteert vanavond als hoofdtrainer van Vitesse in de eredivisie met de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. "Een pittig potje. Cambuur heeft de laatste twee duels gewonnen voor de winterstop. Ze worden thuis gesteund door een fanatiek publiek."

"Het komt langzaam dichterbij. Ik voel een gezonde wedstrijdspanning. Een soort sinterklaasgevoel. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. De puntjes zijn op de i gezet", aldus Maas.

Maas laat de Japanse aanwinst Kosuke Ota meteen zijn competitiedebuut maken. De Japanse international kwam in de winterstop over van FC Tokio.

Vitesse hervat de competitie als de nummer vijf, Cambuur staat zestiende.

Rob Maas tijdens het trainingskamp van Vitesse in Alicante

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl