NOS VoetbalAangepast

ADO gooit de beuk erin tegen Ajax

Tom Beugelsdijk: de beuk moet erin tegen Ajax

De boodschap die ADO Den Haag de wereld in stuurt voorafgaand aan het duel met Ajax is helder. "Het wordt een fysieke wedstrijd. De beuk moet erin. Oorlog!" Aan het woord: Tom Beugelsdijk, die nooit vies is van een beetje Haagse bluf.

"Zij zijn op elke positie voetballend beter. Dat moeten we met inzet compenseren. We gaan ervoor. En thuis kunnen we het iedereen lastig maken", aldus de verdediger.

De trainer van ADO, Henk Fraser, voorziet een sleutelrol voor scheidsrechter Pol van Boekel. "Ik heb al vaker gezegd dat er wel wat mannelijker gefloten mag worden. Binnen de regels uiteraard. Dat is ook voor de topspelers in de eredivisie beter."

Rode lap

Als Ajax op bezoek komt, werkt dat in Den Haag als een rode lap op een stier. Fraser: "Natuurlijk merk ik de emotie. Zelf heb ik het minder. Ik vind wedstrijden tegen Feyenoord, PSV of Vitesse net zo mooi. Elke wedstrijd is er één."

ADO beleefde, net als bijna alle eredivisieploegen, een uitstekend trainingskamp. Al kwamen wel enkele spelers met pijntjes terug uit Zuid-Spanje. Nu is het zaak om de tiende plaats vast te houden.

Linkerrijtje

Fraser: "We hebben de doelstelling uitgesproken dat we tussen de plaatsen acht en twaalf willen eindigen. Ik vind dat realistisch. Stiekem hoop ik op het linkerrijtje. Dan trek ik aan het einde van dit seizoen een mooi flesje open. We hebben een boost gekregen door de tiende plaats waar we nu op staan."

En dan is er nog het verhaal van eigenaar Wang en zijn miljoenen die maar niet komen. Beugelsdijk reageert op typerende wijze. "Ik volg natuurlijk alles. Maar ik heb er geen invloed op. Ik moet gewoon verdedigen en de bal inspelen naar iemand in het shirt met dezelfde kleur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl