Politie in de straten van Jakarta
NOS Nieuws

Opnieuw aanhoudingen vanwege aanslagen Jakarta

De Indonesische politie heeft opnieuw aanhoudingen verricht in verband met de aanslagen in Jakarta van gisteren. Volgens een Indonesische televisiezender zijn vanochtend vroeg drie mannen opgepakt in Depok, een buitenwijk van Jakarta. Ze werden geboeid afgevoerd.

Het is niet duidelijk waar de drie precies van worden verdacht. Een politiewoordvoerder zegt dat ze worden ondervraagd over hun betrokkenheid bij de aanslagen. Gisteren hield de politie ook al vier mensen aan.

Islamitische Staat

Bij de aanslagen kwamen zeven mensen om het leven, onder wie vijf aanslagplegers. Een Nederlandse VN-medewerker raakte zwaargewond. De aanslag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat. Waarschijnlijk is de aanval uitgevoerd door een Indonesische terroristische groep die banden heeft met IS.

De aanslag begon gisterochtend met een aanval op een politiepost, waarbij twee zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen. Daarna volgde een schietpartij tussen terroristen en de politie. De aanslagplegers gingen een Starbucks binnen, waar opnieuw explosies waren. In hetzelfde gebouw is een bioscoop, waar ook werd geschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl