Netflix-topman Reed Hastings
NOS Nieuws

Netflix blokkeert aanbod andere landen

  • Joost Schellevis

  • Joost Schellevis

Netflix-klanten die technische trucjes gebruiken om het Netflix-aanbod in andere landen te bekijken, komen binnenkort van een koude kermis thuis. De afgelopen jaren trad Netflix daar niet tegen op, maar dat gaat veranderen.

Wie via de Amerikaanse versie van Netflix bijvoorbeeld Friends wil kijken, wat via de Nederlandse versie niet kan, stuit de komende weken op een blokkade. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het gaat onder meer om zogenoemde vpn-verbindingen en alternatieve dns-servers die zullen worden geblokkeerd, laat Netflix weten aan de NOS.

Het omzeilen van Netflix was de afgelopen jaren heel makkelijk: er zijn commerciële websites die hun klanten tegen betaling de geoblokkade van Netflix laten omzeilen. Hoe waterdicht de blokkade nu wordt, moet blijken.

Wereldwijde beschikbaarheid

Vorige week kondigde Netflix aan dat de dienst wereldwijd beschikbaar wordt, met uitzondering van China en gebieden als Syrië en de Krim, waar een Amerikaans handelsembargo voor geldt.

Het aanbod op Netflix verschilt nog steeds sterk per land, met uitzondering van films en series die Netflix zelf laat produceren. Producties als House of Cards en Narcos zijn meestal wel overal te bekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl