De 26-jarige Salah Abdeslam wordt door de politie gezocht
NOS Nieuws

'Gezochte terrorist Parijs zocht contact met Belgische advocaat'

De voortvluchtige Salah Abdeslam heeft contact gezocht met een Belgische advocaat. Dat meldt het Belgische persbureau Belga op basis van "een goede bron". Media in België schrijven dat het zoeken van contact erop duidt dat hij zich mogelijk wil aangeven.

Het federaal parket in België geeft vooralsnog geen commentaar. "Dit is voorlopig niet meer dan een gerucht waarop we niet gaan reageren", zei een woordvoerder tegen De Morgen.

Ook de betrokken advocaat, Sven Mary, onthoudt zich van commentaar. De Belgische krant Het Nieuwsblad wijst erop dat hetzelfde gerucht een maand geleden ook rondging. Mary ontkende het toen tegen de redactie van Het Nieuwsblad.

Parijs

Salah Abdeslam was betrokken bij de terreuraanslagen van 13 november in Parijs. Volgens de politie zette hij drie zelfmoordterroristen af bij het Stade de France, waar die avond de wedstrijd Frankrijk-Duitsland werd gespeeld. Mogelijk was het de bedoeling dat ook hij zich zou opblazen. Abdeslam regelde ook appartementen, hotelkamers en huurauto's die door de terroristen werden gebruikt.

In de nacht van 13 op 14 november werd hij door twee vrienden opgehaald en teruggebracht naar zijn woonplaats Brussel. Sindsdien is hij spoorloos. Vermoedelijk heeft hij ook in Brussel hulp gehad om uit handen van de politie te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl