PKC, de Nederlands kampioen van 2015
NOS Sport

'Als we niet winnen, worden we in Nederland uitgelachen'

"Als je de beste van Nederland bent, wordt er van je verwacht dat je ook de beste van Europa bent." Suzanne Struik, de beste korfballer van 2015, blikt vooruit op het Europa Cup-toernooi in Boedapest dat donderdag begint. Als regerend Nederlands kampioen is PKC welhaast aan zijn stand verplicht de Europese prijs binnen te slepen.

Twee wedstrijden moet de Papendrechtse club winnen om zaterdag in de finale te komen. Dan staan Struik en haar teamgenoten vermoedelijk tegenover de Belgische rivaal KC Boeckenberg. "Volgens mij ruiken zij bloed", zegt Struik. "Twee jaar geleden maakten ze het ons al niet makkelijk in de Europa Cup-finale en nu zullen ze extra gemotiveerd zijn."

"Ze willen nog een laatste keer knallen. Na dit seizoen stopt er een aantal belangrijke spelers bij Boeckenberg, dus zullen ze alles geven", vult PKC-speler en international Nadhie den Dunnen aan.

Suzanne Struik in het shirt van PKC

Het gevaar van Boeckenberg moet komen van Belgisch international Nick Jansen. Maar Struik kijkt vooral uit naar het weerzien met Davor Duronjic, ex-speler van PKC. "Hij is ook een van de spelers die stopt en ze zullen hem een mooi afscheid willen geven", stelt Struik. "Daar gaan wij natuurlijk een stokje voor steken."

Nadhie den Dunnen in actie voor PKC

De Nederlands kampioen kan dit weekend de 27ste Nederlandse Europa Cup-titel winnen. Het is lang geleden dat er een buitenlandse ploeg de titel mee naar huis nam. "Is dat ooit gebeurd dan?", vraagt Den Dunnen zich af. In 1998 was KC Catbavrienden de laatste. "Wie? Nog nooit van gehoord."

Ben Crum

Niet alleen bij de Belgische ploeg houden er spelers mee op, ook PKC-trainer en korfbalicoon Ben Crum zet er na dit seizoen een punt achter. "We willen Ben het mooiste afscheid geven dat er is, dat betekent alle prijzen winnen", zegt Den Dunnen. "Hij kan ons goed motiveren en is tactisch zo goed. Hij weet altijd precies hoe we de tegenstander aan moeten pakken. Ik zal hem missen als trainer, maar ook als vriend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl