NOS Nieuws

Drie doden door lawine in Les Deux Alpes

Groep scholieren bedolven onder lawine in Frankrijk

In de Franse Alpen is een groep middelbare scholieren bedolven onder een lawine. Twee scholieren kwamen daarbij om, net als een skiër met een Oekraïens paspoort die niet bij de groep hoorde.

Twee mensen raakten ernstig gewond, onder wie de leraar van de groep. Hij raakte bewusteloos en is er slecht aan toe. De skiërs zouden op een 'zwarte' piste zijn geweest die niet open was voor publiek.

Donker

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur bij het bergdorp Les Deux Alpes, ten zuidoosten van Grenoble. Eerst werd gevreesd dat er nog vijf kinderen onder de sneeuw lagen, maar alle vermiste kinderen zijn getraceerd.

De zoekactie in het gebied bij het bekende skioord in de Isère gaat nog wel door om te kijken of er nog andere skiërs door de lawine zijn bedolven onder sneeuw. Er wordt gezocht met honden, helikopters en warmtecamera's.

Lyon

De groep scholieren kwam uit de regio Lyon, zegt correspondent Ron Linker. Premier Valls laat weten dat hij met de getroffenen meeleeft. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en naar hen die voor hun leven vechten", twitterde hij. Minister Vallaud-Belkacem van Onderwijs heeft vanavond een bezoek gebracht aan school van de leerlingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl