De post van Kai Verbij op Instagram
NOS Schaatsen

Sprinter Verbij 'hot en trending' in Japan

Schaatser Kai Verbij kan voorlopig nog veilig over straat in Nederland, maar of dat in Japan nog het geval is valt te betwijfelen.

De talentvolle sprinter van team beslist.nl, die vorige maand Nederlands kampioen werd op de 500 meter, is op dit moment groot nieuws in Japan, het geboorteland van zijn moeder.

Bedankt voor het volgen. Ik zal proberen vaker in het Japans berichten te plaatsen

Kai Verbij, Instagram

Verbij werd de laatste maanden van het jaar enige tijd gevolgd door meerdere cameraploegen van de Japanse televisiezender NTV voor een documentaire. De beelden zijn inmiddels uitgezonden, wat Verbij direct merkte op social media, zeker nadat hij zelf in het Japans een bericht op Instagram had geplaatst.

Waar zijn eerdere berichten op het medium maximaal door 500 mensen werden gewaardeerd, is zijn laatste bijdrage meer dan 1.600 keer geliket. Ook op Twitter heeft hij er bijna 20.000 nieuwe volgers bij en was hij zelfs even trending in Japan.

Ook stromen de reacties binnen. Zo spreken schaatsers Ronald Mulder, Jesper Hospes, Mark Tuitert, en Daidai Ntab in het Nederlands en Japans hun waardering uit voor de documentaire.

Vijf Japanse cameraploegen volgen Verbij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl