Fans van het Engels voetbalteam zingen het volkslied mee
NOS Nieuws

Verdwijnt God Save the Queen bij duels Engelse elftal?

Het Britse Lagerhuis beslist over de toekomst van het Britse volkslied bij sportwedstrijden van de Engelsen. Nu klinkt bij wedstrijden van Engelse sportteams nog het God Save The Queen, het volkslied van Groot-Brittannië, maar dat wordt binnenkort misschien anders.

Parlementslid Toby Perkins wil graag een eigen volkslied voor de Engelsen bij sportwedstrijden en heeft daarom een initiatiefwet ingediend. "Engeland is een onderdeel van Groot-Brittannië en heeft recht op een lied dat Engeland aanmoedigt, in plaats van het hele koninkrijk."

Volgens Perkins is het lied Jerusalem van William Blake geschikter om de Engelse sporters te eren. Ook de Britse premier David Cameron kiest voor Jerusalem, als Engeland een eigen volkslied krijgt bij sportwedstrijden.

Andere suggesties zijn Land Of Hope And Glory en There'll Always Be An England. Jerusalem werd eerder gebruikt als volkslied voor wedstrijden van het Engelse cricketteam en tijdens de Commonwealth Games in 2010.

Schotland en Wales hebben al eigen lied tijdens sportwedstrijden. Als het Lagerhuis instemt met het voorstel van Perkins blijft God Save The Queen wel klinken bij wedstrijden van Britse sportwedstrijden.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl