Bij de plek van de aanslag in Istanbul zijn bloemen gelegd
NOS Nieuws

Aanslag Istanbul niet gericht op Duitsers

De zelfmoordaanslag gisteren in Istanbul was niet specifiek gericht tegen Duitsers. Het onderzoek dat tot nu toe is gedaan, levert geen aanwijzingen op dat de terrorist opzettelijk Duitse toeristen wilde ombrengen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.

Tien van de elf dodelijke slachtoffers van de aanslag hadden de Duitse nationaliteit, is vandaag bekend geworden. De elfde was iemand uit Peru. Gisteren was nog sprake van acht Duitse doden en twee niet-geïdentificeerde dodelijke slachtoffers. Van de zeven Duitse gewonden die in het ziekenhuis worden behandeld, liggen er vijf op de intensive care.

Drie lichtgewonde Duitse toeristen hebben het ziekenhuis mogen verlaten.

Arrestatie

De Turkse politie heeft inmiddels een verdachte gearresteerd die in verband wordt gebracht met de aanslag. Turkse media melden dat het gaat om een vrouw die banden heeft met Islamitische Staat.

Eerder vandaag zijn al drie Russen en tien anderen opgepakt die banden zouden hebben met IS. Of zij iets te maken hebben met de aanslag is niet duidelijk.

Ondanks de aanslag denkt De Maizière dat Duitsers gewoon naar Turkije kunnen reizen. "Mensen hoeven hun plannen niet te wijzigen."

Aanslag niet gericht op Duitsers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl