De app Twyp
NOS Nieuws

Caférekening splitsen en betalen met nieuwe app

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

ING ziet toekomst in betalingen via telefoonnummers. De bank heeft vandaag de app Twyp (the way you pay) uitgebracht waarbij je onderling de rekening van de kroeg of een etentje kunt verdelen. Het is wel noodzakelijk dat degene naar wie je het geld overboekt de app ook heeft.

Bij het opstarten van de app wordt gevraagd om je telefoonnummer en wordt het adresboek van je telefoon geupload naar de servers van de app. De app belooft hier zorgvuldig mee om te gaan.

Via iDeal

Als mensen in je contactenlijst ook Twyp hebben, kun je geld overmaken. Om dit te kunnen doen, is het wel noodzakelijk dat je geld op je Twyp account hebt staan. Dit kun je vanaf elk rekeningnummer via iDeal overboeken. Als je geld ontvangt, is het op dezelfde wijze ook mogelijk om geld door te sturen naar je normale rekening.

De functies van de app doen sterk denken aan wat de Nederlandse online bank Bunq onlangs lanceerde en het Amerikaanse Paypal al langer aanbiedt.

Het is daarnaast de vraag in hoeverre gebruikers op een dergelijke nieuwe app zitten te wachten. Het betekent toch aardig wat extra handelingen en degene naar wie je het geld overboekt moet ook in het bezit zijn van een Twyp-account. Volgens de ING is het concept in Spanje een succes.

Promotieactiviteten

Verder is het opvallend dat het bedrijf in de voorwaarden schrijft dat het persoonsgegevens kan gebruiken voor promotieactiviteiten. ING benadrukt in een reactie dat het alleen gaat om het bijvoorbeeld versturen van een e-mail met een aanbieding en dat mensen zich daarvoor kunnen afmelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl