Waterpoloërs verslaan Slowakije op EK

EK waterpolo: Nederland-Slowakije (m)

De Nederlandse waterpoloërs hebben hun tweede groepsduel op de EK gewonnen. In Belgrado werd Slowakije na een spannende slotfase verslagen met 6-5 (2-1, 2-1, 0-1, 2-2). Yoran Frauenfelder maakte in de laatste minuut het beslissende doelpunt voor Oranje.

Nederland begon wisselvallig aan de wedstrijd, maar dankzij sterk verdedigen en goed keeperswerk van Eelco Wagenaar liep Oranje in het tweede kwart uit naar 4-1. Slowakije, op papier de zwakste tegenstander van Nederland in de poule had moeite met de snelle aanvallen van Oranje.

Uitblinkers

In de derde periode werden er aan beide kanten veel kansen gemist en liet Oranje in de defensie wat steken vallen. Wagenaar redde Oranje met een aantal goede stops, maar uiteindelijk kwam Slowakije toch terug tot 5-5.

Met nog een minuut te gaan zorgde uitblinker Yoran Frauenfelder voor de winnende treffer. Na een uitstekende redding van Wagenaar in de laatste seconden was de winst binnen voor Nederland.

Goede uitgangspositie

Toplanden Spanje en Montenegro, de andere tegenstanders in de poule, spelen later vandaag hun tweede wedstrijd. Dankzij de winst op Slowakije verschafte Oranje zich een goede uitgangspositie voor de achtste finales.

Bondscoach Robin van Galen wil met zijn team bij de beste twaalf eindigen. Dan plaatst Nederland zich voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Triëst.