Een automonteur leest de gegevens van een Volkswagen uit
NOS Nieuws

5000 Nederlandse VW-rijders sluiten zich aan bij claim

Zo'n 5000 Nederlandse Volkswagen-bezitters hebben zich aangesloten bij een massaclaim tegen de autofabrikant. De stichting Volkswagen Audi Claim is opgericht om de zaak te voeren.

Advocaat Oscar van Oorschot van de stichting is tevreden over het aantal aanmeldingen. Volgens hem hebben de autobezitters tussen 2000 en 8000 euro schade, omdat de inruilwaarde van de auto daalt door de sjoemelsoftware.

"Hoeveel precies hangt af van de software-update die Volkswagen wil doorvoeren. Als daardoor het motorvermogen afneemt, hebben autobezitters meer schade. Ze hebben dan niet gekregen wat ze hebben gekocht."

Getuigen

In Nederland roept Volkswagen 160.000 auto's terug vanwege het dieselschandaal. In andere Europese landen zijn ook consumentenclaims tegen Volkswagen. In Oostenrijk hebben meer dan 30.000 automobilisten zich aangesloten bij een claim.

De eerste zitting in de zaak van de Nederlandse claim is op 19 april. De claimstichting wil onder meer bestuurders en ingenieurs van Volkswagen oproepen om te getuigen.

Het kan jaren duren voordat er uiteindelijk duidelijkheid is over een mogelijke schadevergoeding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl