Luuk de Jong bereidt zich op Malta met PSV voor op de tweede seizoenshelft.
NOS Voetbal

Luuk de Jong eist meer van zichzelf

Luuk de Jong is een half jaar aanvoerder van PSV en weet dat hij in die rol nog moet groeien. Hij vindt dat hij zich nog meer moet laten gelden, anderen scherp moet houden en indien nodig moet corrigeren. "Dat doe ik nog niet genoeg, dat moet verbeteren", aldus De Jong. "Maar er zijn meer jongens die dat kunnen en moeten doen."

Over de invulling van het aanvoerderschap praat hij veel met onder anderen coach Phillip Cocu, Jetro Willems, Andrés Guardado en Jeffrey Bruma. "We willen in het team creëren dat iedereen gaat praten en coachen. Dat zal nooit helemaal gebeuren, maar als dat groeit, kunnen we heel sterk zijn als team."

Luuk de Jong: we moeten elkaar scherp maken

Volgende stap

Met 14 goals in 16 wedstrijden is De Jong bezig aan een goed seizoen, zoals hij ook in de voorgaande jaargang in Eindhoven op dreef was. Hij keerde zelfs terug in Oranje. "Ik speel op een positie waar ik het gevaarlijkst ben. Ik speel in een aanvallend systeem, dat mij ligt. De stap naar PSV is goed geweest. Ik groei als voetballer en ben daar blij mee."

Zijn moeizame periode in het buitenland, bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, ligt achter hem. Aan een terugkeer naar het buitenland denkt de 25-jarige spits niet. "Ik heb mijn ambities en wil het maximale uit mijn loopbaan halen", zegt De Jong. "Maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV en moet ergens anders wel passen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl