NOS Voetbal

Van Bronckhorst durft best te praten over kampioenschap

Van Bronckhorst: natuurlijk wil iedereen kampioen worden

Feyenoord heeft zich afgelopen week in het Portugese Albufeira voorbereid op de tweede seizoenshelft. De nummer drie van de eredivisie lijkt met Ajax en PSV de strijd te moeten aangaan om de landstitel. Dat is ook het doel, erkent trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Natuurlijk wil iedereen hier kampioen worden. Daarom steken we ook zoveel energie in alles wat we doen bij de club. Het heeft allemaal één doel, om het hoogst haalbare te bereiken", zegt Van Bronckhorst aan de rand van het zwembad in de Algarve.

Een kampioenschap in Rotterdam, dat is alweer een tijdje geleden. Zeventien jaar om precies te zijn. Sindsdien kwam Feyenoord wel een paar keer in de buurt, maar ging het telkens weer mis. Tot stress leidt dat niet bij Van Bronckhorst en zijn mannen. "Ik denk dat wij niet verkrampt reageren op het woord kampioenschap. Helemaal niet."

Het kan beter

In de eigen Kuip stond Feyenoord alleen Ajax een gelijkspel toe. Alle andere thuisduels werden gewonnen. De overige dertien verliespunten liepen de Rotterdammers in uitwedstrijden op.

"We staan er goed bij, maar het had beter gekund", aldus Van Bronckhorst. "Zeker de laatste fase, in december, hebben we wel wat punten laten liggen. Het is zaak om de balans op te maken en te kijken naar dingen die goed zijn gegaan en naar dingen die we moeten verbeteren. En daar is deze week wel goed voor geweest."

Cruciaal?

De tweede seizoenshelft begint voor Feyenoord meteen met een topper. Op zondag 17 januari komt PSV op bezoek in De Kuip. Is dat meteen een cruciale wedstrijd? Van Bronckhorst drukt zich, zoals wel vaker, voorzichtig uit. "Als je twee punten achter staat op PSV en vijf op Ajax, dan is dit wel een wedstrijd die je moet winnen om bij te blijven. Dan kan je wel spreken van een wedstrijd die cruciaal kan zijn."

Cocu, Van Bronckhorst en De Boer blikken vooruit vanuit de zon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl