Oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg

Bloomberg hield peiling over eigen kansen bij verkiezingen

Michael Bloomberg heeft een peiling laten doen naar zijn kansen om president van de Verenigde Staten te worden in een strijd tegen Hillary Clinton en Donald Trump. Dat melden bronnen uit de directe omgeving van Bloomberg aan de Amerikaanse media CNN en The New York Times.

De oud-burgemeester van New York zou opdracht hebben gegeven voor de enquête na de enorme toename van Trumps populariteit. De uitkomst van de peiling is niet bekendgemaakt.

Onafhankelijk

Bloomberg wordt al jaren genoemd als potentiële presidentskandidaat. Hij heeft een grote landelijke bekendheid en is dankzij zijn zakenimperium schatrijk. Daarnaast geldt hij als onafhankelijk: hij was Democraat en stapte in 2001 over naar de Republikeinen om burgemeester van New York te kunnen worden. Tijdens de laatste burgemeestersverkiezingen was hij niet meer partijgebonden.

Mocht Bloomberg willen meedoen met de presidentsverkiezingen, dan heeft hij nog zo'n twee maanden om zich als onafhankelijk kandidaat te registreren. Daarmee zou hij genoeg tijd moeten hebben tot de verkiezingen in november om in alle staten op de kieslijst te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl