Guidetti trots: we zijn niet minder dan Rusland

Guidetti is trots op zijn volleybalsters

Nederland wilde in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi tegen Rusland revanche nemen voor de mislukte EK-finale. Dat lukte deels. Er werd weliswaar opnieuw verloren, maar deze keer maakte Oranje het de Russinnen behoorlijk lastig. "We hebben een geweldige finale gespeeld", jubelde bondscoach Giovanni Guidetti.

Afgelopen oktober verloor Oranje kansloos met 3-0 van de Russinnen. In Ankara zag Guidetti hoe zijn ploeg de Europees kampioen lange tijd goed partij gaf en zelfs een set de baas was. "Ik ben echt trots op de ploeg. Ze hebben alles gegeven en moedig gespeeld", zei de Italiaan. "We zijn niet minder dan Rusland. We hebben alleen nog wat meer werk nodig. Als we verdedigend wat beter worden, kunnen we van Rusland winnen."

Dat was ook het gevoel van Lonneke Slöetjes. "We missen de verdediging om ze te stoppen. Ze zijn net een niveau hoger." Maar het verschil met de EK-finale was groot. "We hebben een set gewonnen en dat is al een goed teken. We hebben een stap gemaakt."

De route naar Rio loopt nu via Japan. Daar wordt in mei het laatste kwalificatietoernooi voor de Spelen gespeeld. Guidetti twijfelt er niet aan dat Oranje daar alsnog een olympisch ticket kan pakken. "We hebben alles in eigen hand. We gaan Rio halen."

En daar moet Rusland dan maar eens verslagen worden, zegt Slöetjes. "Ik stel voor dat we dit in de finale van de Spelen nog eens overdoen en dan met 3-0 winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl