Demonstratie Steenbergen van november
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Boosheid over alleen mannen in opvang Steenbergen

In Steenbergen is boosheid ontstaan over de opvang van vrijwel alleen maar mannelijke vluchtelingen. Dat is tegen de afspraak in van de gemeente die eerder beloofde dat er vooral gezinnen zouden komen, zeggen initiatiefnemers die weer met een demonstratie dreigen in de Brabantse plaats.

Na hevige protesten werd in november besloten dat in Steenbergen geen asielzoekerscentrum komt. Wel krijgen statushouders onderdak. Dat zijn vluchtelingen die al toestemming hebben gekregen van het Rijk om in Nederland te blijven.

Soms een vrouw

Volgens de mensen achter de Facebookpagina 'Geen azc in Stb' worden momenteel in Steenbergen bijna alleen maar mannen opgevangen. "We zien een enkele keer een vrouw lopen", meldt Omroep Brabant.

De tegenstanders willen een referendum over de opvang van asielzoekers in Steenbergen. Eind deze maand bespreekt de lokale politiek van Steenbergen de aanvraag hiervoor.

Via de Facebookpagina worden inwoners van Steenbergen opgeroepen om die avond opnieuw de straat op te gaan. "Het is belangrijk is dat iedereen weer komt om te laten zien dat wij niet slapen", zegt één van de initiatiefnemers. "We zijn hier nog lang niet klaar mee."

Advertentie via Ster.nl