Ireen Wüst is niet tevreden na haar eerste twee afstanden
NOS Schaatsen

Titelprolongatie Wüst ver weg na eerste dag EK allround

De kans dat Ireen Wüst morgen de hoogste trede van het erepodium mag beklimmen, is na de eerste dag van de EK allround in Minsk tot een minimum geslonken. Martina Sábliková, haar grootste concurrente, bezet na de 500 meter en 3.000 meter de eerste plaats van klassement.

Wüst bleef op de 500 meter Sábliková nog wel voor, zij het met miniem verschil (39,90 om 39,98). Op de 3.000 meter was Sábliková veel sterker. Met 4.03,79 sloeg de Tsjechische een groot gat met de overige rijdsters. Marije Joling eindigde op de drie kilometer als tweede in 4.07,14. Wüst noteerde de derde tijd: 4.07,32.

Antoinette de Jong, de derde Nederlandse deelneemster, werd op de 3.000 meter vierde (4.09,00). Dat was voor haar genoeg om na twee afstanden in het klassement derde te staan, achter Sábliková en Wüst. Joling (vierde in klassement) en Ida Njåtun (vijfde in klassement) hebben ook nog zicht op het podium.

  • NOS
    Klassement EK allround na eerste dag
  • NOS
    Uitslag 3.000 meter

Hoewel de strijd om het goud al gestreden lijkt te zijn, is de strijd om zilver en brons nog wel spannend. Wüst, De Jong, Joling en Njåtun hebben na de eerste dag de beste papieren voor de overige podiumplaatsen.

Voor Nederland is deze strijd interessant met het oog op de WK allround in Berlijn. De beste twee Nederlandse vrouwen, mits op het podium, krijgen startbewijzen voor het toernooi dat begin maart op het programma staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl