Een Israëlisch checkpoint op de Westelijke Jordaanoever
NOS Nieuws

Twee Palestijnen gedood na aanval op militairen

Bij een checkpoint op de Westelijke Jordaanoever hebben Israëlische militairen twee Palestijnse aanvallers doodgeschoten. De twee hadden geprobeerd de militairen neer te steken. Die bleven ongedeerd.

De schietpartij was bij het Bekaot-checkpoint in het noorden van de Jordaanvallei.

Sinds drie maanden vinden vrijwel dagelijks steekpartijen en andere aanvallen plaats waarbij Israëlische militairen en burgers het doelwit zijn. Daarbij zijn tot dusver 22 doden gevallen aan Israëlische kant, en 146 Palestijnen doodgeschoten.

Bulldozer

Afgelopen nacht heeft het Israëlische leger het huis vernield van de nabestaanden van een Palestijn die in oktober een rabbijn doodde. De aanvaller werd na de aanval doodgeschoten.

Het bulldozeren van huizen van Palestijnse activisten is een strafmaatregel om andere potentiële aanslagplegers te ontmoedigen. Premier Netanyahu noemde het in november nog "een van de meest effectieve instrumenten" tegen de aanvallen.

Volgens Israël is de aanvalsgolf geïnspireerd door een gerichte haatcampagne, maar de Palestijnen verklaren de aanvallen uit de langdurige diepe frustratie over de Israëlische bezetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl