Giovanni Guidetti
NOS Sport

Guidetti dankt God voor volleybalvrouwen

Volleybalbondscoach Giovanni Guidetti kwam na de halve finale op het OKT tegen Italië superlatieven tekort om de prestatie van 'zijn' volleybalvrouwen te typeren.

"Ze waren geweldig in deze wedstrijd, maar ik zeg het ze elke dag: ze zijn geweldig! Wat ze de laatste vijf, zes maanden hebben gedaan. Ze zijn zo gefocust in de belangrijke wedstrijden, zo gemotiveerd. Ik dank de bond en God dat ik zo gelukkig mag zijn deze meiden te coachen."

De focus waar de geboren Italiaan op doelt, was in het duel met zijn geboorteland erg goed te zien aan het einde van de eerste set en aan het begin van de tweede. Italië kwam beter in z'n spel en zette Oranje flink onder druk.

"Dit team is op dit moment zo vol vertrouwen, dat een foutje niks uitmaakt. Ze hebben telkens het geduld en vechten zich telkens goed terug. Ze zijn op weg een groots team te worden, dat is zeker."

Guidetti: Eye of the tiger, lion, the forest and the zoo

'Hou van Japan, maar als toerist'

De ploeg van Guidetti plaatste zich met het bereiken van de finale voor het OKT in Japan, later dit jaar. Een zege in de finale levert echter al direct een toegangsbewijs voor de Spelen van Rio op.

"We hebben nu een ticket voor Japan, en ik hou van Japan. Maar ik pak liever morgen al het ticket voor Rio en ga dan naar Japan als toerist."

In de finale is Rusland de tegenstander. Een weerzien met een ploeg die niet onbekend is voor de Oranje-vrouwen. Vorig jaar jaar werd namelijk de EK-finale in Rotterdam verloren.

"We hebben toen veel gefeest, vanwege de zilveren medaille. Maar ik hoop dat we onze les geleerd hebben, en een finale spelen met het geloof in ons eigen kunnen. Morgen wordt een andere finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl