NOS NieuwsAangepast

Verkoop goedkoopste auto gekelderd

In India is de verkoop van 's werelds goedkoopste auto, de Nano, gekelderd. Vorige maand werden er iets meer dan 500 verkocht, 85 procent minder dan een jaar geleden.

De Nano van het Indiase concern Tata kost 2000 euro en werd anderhalf jaar geleden geïntroduceerd als de betaalbare auto voor de Indiërs.

De vraag naar auto's is er wel. De automarkt in India groeit snel en 40 miljoen Indiërs hebben al een auto. Voor de meeste merken zijn er lange wachtlijsten. De grootste concurrent van de Nano, de Suzuki Alto, is twee keer zo duur, maar verkoopt stukken beter. Vorige maand werden er daarvan 33.000 verkocht.

'Geluksgarantie'

De Nano kampt met veel problemen. Zo blijken de autootjes nogal eens in brand te vliegen en moest Tata de prijs verhogen van 1500 naar 2000 euro voor een basismodel zonder airco. Ook moest een nieuwe fabriek de deuren sluiten na protesten van omwonenden.

Tata probeert potentiële kopers voor de Nano te interesseren door een 'geluksgarantie' aan te bieden. Die garantie is verlengd van twee naar vier jaar. Daarbij biedt het bedrijf kopers de mogelijkheid om een lening te krijgen voor 90 procent van het aankoopbedrag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl