Personeel in de Rotterdamse haven staakt door
NOS Nieuws

'Helft havenpersoneel Rotterdam staakt'

De helft van het Rotterdamse havenpersoneel staakt vandaag, zegt FNV-bestuurder Niek Stam in het NOS Radio 1 Journaal. Gisteren begon een 24-uursstaking in de Rotterdamse haven, die vanmiddag eindigt.

"Normaal gesproken zouden er nu ongeveer 500 mensen aan het werk zijn. Dat zijn er nu zo'n 250", aldus Stam. Het havenpersoneel eist meer werkzekerheid nu er door automatisering van de containeroverslag tot 800 banen verloren gaan.

Overslag ligt stil

De containeroverslag ligt net als gisteren zo goed als stil, volgens een woordvoerder van het Rotterdamse Havenbedrijf. Er ligt nu maar een groot containerschip aangemeerd en zes kleinere schepen. Volgens de zegsman hebben veel rederijen geanticipeerd op de staking omdat die ruim van tevoren was aangekondigd.

Over de schade voor de Rotterdamse haven kan hij niets zeggen. "Hopelijk komt het in de toekomst niet meer voor. Het is sowieso slecht voor onze reputatie." De laatste grote staking in de containeroverslag dateert van 13 jaar geleden.

Komende maandag gaan de bonden in gesprek met het Havenbedrijf. "Mochten de gesprekken nergens toe leiden, dan gaan we opnieuw staken," zegt FNV-bestuurder Niek Stam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl