NOS Nieuws

'IS-militant executeert zijn eigen moeder in Raqqa'

Een activist van Islamitische Staat heeft in het Syrische Raqqa zijn eigen moeder terechtgesteld, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. De vrouw was ter dood veroordeeld omdat ze haar zoon ertoe wilde bewegen IS te verlaten en met haar te vluchten naar een ander deel van Syrië.

Lokale bronnen meldden aan het Observatorium, een informatiecentrum over Syrië dat werkt vanuit Londen, dat het vonnis werd voltrokken voor het postkantoor waar de 45-jarige vrouw werkte. Honderden burgers zouden hebben toegekeken toen de zoon zijn moeder met een geweer door het hoofd schoot.

Coalitie

De vrouw had haar zoon voorspeld dat alle IS-militieleden gedood zouden worden door de internationale coalitie onder aanvoering van de Verenigde Staten. Beiden woonden in Raqqa, de hoofdstad van het zelfverklaarde kalifaat van de extremistische groepering.

De zoon gaf zijn moeder aan bij de IS-autoriteiten, waarna ze werd veroordeeld tot de dood.

Hoewel IS bekendstaat om zijn extreme wreedheden, is dit verhaal opmerkelijk omdat de moeder in de islam een onaantastbare positie heeft. Moslims leren dat ze hun moeder moeten hoogachten, zelfs als zij afvallig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl