NOS NieuwsAangepast

Luchthavens New York weer open

De drie belangrijkste vliegvelden van New York zijn na bijna een etmaal weer open. JFK, LaGuardia en Newark waren vanwege sneeuwstormen dicht.

Er viel op sommige plaatsen, waaronder New York, meer dan een halve meter sneeuw. Duizenden vluchten gingen niet door en tienduizenden reizigers moesten wachten op de luchthavens. Veel van hen zitten nog vast en het zal nog zeker een week duren voor alle vluchten weer volgens schema gaan.

De luchthavens gingen eerst open voor vertrekkende vluchten. Enkele uren later konden de eerste toestellen weer in New York landen.

Bankjes

Door het slechte weer in New York strandden ook in Boston en Philadelphia duizenden mensen op de luchthavens. Velen moesten op bankjes of op de grond slapen.

Personeel van de luchthavens is een dag bezig geweest met het ruimen van de sneeuw. Voor een deel is de sneeuwlaag weggesmolten.

Noodtoestand

Vanwege de sneeuwstormen werd in zes staten langs de Amerikaanse oostkust de noodtoestand uitgeroepen. Het slechte weer trekt van zuid naar noord langs de oostkust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl