Bussen in Israël
NOS Nieuws

Buschauffeur Tel Aviv weigert Arabische man uit bus te zetten

Een Israëlische buschauffeur heeft in Tel Aviv geweigerd een Arabische man uit de bus te zetten. Een deel van de passagiers eiste dat, toen de oudere man in het Arabisch begon te prevelen. Ze waren bang dat hij een terrorist was.

Volgens de Jerusalem Post zei de buschauffeur vervolgens dat iedereen die vreesde dat de man een aanslag zou plegen mocht uitstappen.

"Zeker geen terrorist"

Het incident gebeurde eerder deze week op de lijn van Petah Tikva naar Tel Aviv. De chauffeur zei in een interview dat ze naar aanleiding van de paniek de bus wel aan de kant heeft gezet. "Ik benaderde de man voorzichtig en vroeg of het goed met hem ging en of hij hulp nodig had. Ik zag dat het een oudere man was die zich niet zo lekker voelde. Hij zag er niet uit alsof hij een bedreiging vormde voor wie dan ook. Hij was zeker geen terrorist."

Na dat korte gesprek wendde ze zich tot de verontruste passagiers en vertelde ze dat het ze vrij stond om de bus te verlaten, maar dat ze de man onder geen beding uit de bus zou zetten.

"Mij is geleerd dat je voor iedereen respect moet hebben en dat je niemand mag discrimineren."

Vliegtuig tegengehouden

Eerder deze week hielden enkele Israëlische passagiers in Griekenland een vliegtuig naar Tel Aviv tegen, omdat ze bang waren voor twee Arabische Israëliërs in het toestel. Uiteindelijk besloten de Arabische Israëliërs om uit te stappen, in ruil voor financiële compensatie en een hotelovernachting.

De Griekse luchtvaartmaatschappij AEGEAN Airlines heeft gisteren in een brief aan de Palestijnse autoriteiten spijt betuigd voor de gang van zaken. De maatschappij benadrukt dat het vliegtuigpersoneel anderhalf uur bezig is geweest om de situatie op te lossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl