Op wegen in het noordoosten kan het nog glad zijn door sneeuw- en ijsresten
NOS Nieuws

Vorst het land uit, wel nog kans op gladheid

Nederland is voorlopig weer zo goed als vorstvrij. Even na 19.00 uur werden op alle meetstations van het KNMI temperaturen boven nul gemeten.

Toch kan het in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe lokaal nog glad zijn op de wegen door sneeuw- en ijsresten. In Groningen sneeuwt het en blijft tot zeker middernacht code rood van kracht.

Het KNMI verwacht dat het kwik in het noordoosten van het land vanavond oploopt tot 2 graden. Morgen gaat het vooral regenen en komen de temperaturen niet meer onder het vriespunt.

Tientallen miljoenen schade

Met het verdwijnen van de vorst zal ook de overlast door gladheid afnemen. De schade van de afgelopen dagen wordt geschat op tientallen miljoenen euro's. Veel winkeliers zagen hun inkomsten teruglopen doordat klanten wegblijven en de bevoorrading van supermarkten liep vertraging op.

Ook was er financiële schade door ongelukken en doordat werknemers doorbetaald kregen terwijl ze niet op hun werk waren.

Scholen

Vanaf morgen komt het openbare leven in de noordelijke provincies weer op gang. De scholen in onder meer Groningen en Drenthe zijn vanaf morgen weer geopend.

Sinds dinsdag waren veel scholen gesloten vanwege de gladheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl