NOS Sport

Guidetti: we horen nog bij de Europese top

Guidetti is opgelucht, trots en gelukkig

Bondscoach Giovanni Guidetti is "opgelucht, trots en gelukkig" dat de Nederlandse volleybalsters zich als groepswinnaar hebben geplaatst voor de halve finales van het OKT in Ankara. "Drie maanden na het EK horen we nog steeds bij de top-4 van Europa."

Oranje versloeg Kroatië met 3-0. Volgens de Italiaanse trainer was het een moeilijke wedstrijd. "Want je speelt tegen jezelf. Je hebt niets te winnen, alleen te verliezen. Maar ze hebben met hun hart gespeeld en op belangrijke momenten moed en kracht getoond. We hebben niet aan Rio gedacht of aan de finale, maar alleen punt voor punt voor punt."

De volleybalsters begonnen aan het OKT met een 3-2 nederlaag tegen Duitsland, maar herstelden zich vervolgens prima. "De wedstrijd tegen Duitsland was verschrikkelijk. Maar we hadden toch een punt en dat was een wake-up-call. Daardoor wisten we dat we het nog in eigen hand hadden en dat we moesten winnen van Turkije en Kroatië."

'We gingen als tijgers het veld in'

Oranje is nu nog twee overwinningen verwijderd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, realiseert speelster Debby Stam-Pilon zich ook. "Het is een grote droom en het is altijd lastig om te halen. Maar we zitten er dichtbij. Het was onze laatste kans en we stonden met onze rug tegen de muur. Maar we zijn als tijgers het veld ingegaan."

De winnaar van het OKT gaat rechtstreeks naar Rio, de nummers twee en drie hebben in mei een herkansing op het laatste OKT in Japan. "Het is moeilijk om hier te winnen, want dan moet je de beste van Europa zijn. Maar de tweede of derde plaats geeft ook nog een goede kans", aldus Stam-Pilon.

OKT Ankara: Nederland verslaat Kroatië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl