NOS Nieuws

'Nederlandse' Syriër (14) verdachte in Duitse verkrachtingszaak

De politie in Duitsland heeft een in Nederland woonachtige Syrische jongen (14) opgepakt die betrokken zou zijn bij een verkrachting. Behalve deze jongen zijn nog twee Syriërs opgepakt. Naar een vierde wordt gezocht.

De vier hadden op Oudejaarsavond afgesproken met twee meisjes (14 en 15) in Weil am Rhein, bij de grens met Zwitserland. Zij kenden de meisjes oppervlakkig. Later op de avond of in de nacht gingen de meisjes vrijwillig met de mannen mee naar het huis van een van de verdachten (21), die in Duitsland een verblijfsstatus heeft.

Verkracht

Volgens de Duitse politie werden in eerste instantie met goedkeuring van de meisjes "liefkozingen" uitgewisseld. Daarna zou het uit de hand zijn gelopen en werden de meisjes naar eigen zeggen verkracht. De twee meisjes mochten van de jongens naar huis, maar meldden zich eerst bij de politie.

Die pakte drie verdachten op. Behalve de in Nederland wonende jongen waren dat een in Zwitserland wonende Syriër (14) en de 21-jarige bewoner van het huis.

De politie is nog op zoek naar de broer (15) van de 21-jarige verdachte. Hij is geen verdachte, maar is onder toezicht van de kinderbescherming geplaatst. Omdat hij is gevlucht, is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Hij staat in Duitsland als asielzoeker geregistreerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl