Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Dumoulin twijfelt over de Tour, niet over de Giro

Tom Dumoulins belangrijkste speerpunten voor dit seizoen zijn de Giro d'Italia en de Olympische Spelen. Of hij ook de Tour de France rijdt, wordt in een later stadium bepaald.

Dat heeft de Limburger bekendgemaakt bij de teampresentatie van Team Giant-Alpecin op de Italiaanse ambassade in Berlijn.

De Giro gaat op 6 mei van start in Apeldoorn en heeft ook nog finishes in Nijmegen en Arnhem. Het parkoers is uitermate geschikt voor Dumoulin. De ronde begint met een individuele tijdrit, waardoor hij als specialist meteen de roze trui kan pakken.

Verderop in de Giro zijn er nog twee tijdritten waarin Dumoulin zijn slag kan slaan. Zijn grootste concurrenten zullen Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zijn. Alberto Contador, Nairo Quintana en Chris Froome doen niet mee.

Dumoulins voornaamste doel is goud op de individuele tijdrit in Rio op 10 augustus. Dat is ruim twee weken na de Tour, die minder tijdritten en meer bergetappes telt dan de Giro en daarom vooralsnog niet in Dumoulins plannen is opgenomen.

Ten Dam kan Dumoulin niet helpen

In de Giro kan Dumoulin niet rekenen op meesterknecht Laurens ten Dam. De van LottoNL-Jumbo overgekomen renner richt zich juist op de Tour in plaats van de Giro.

Afgelopen seizoen werd Dumoulin zesde in de Vuelta, nadat hij pas op de voorlaatste dag de eerste plek in het klassement verloor. In de Tour kwam hij in de derde etappe ten val.

2015: het jaar van Tom Dumoulin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl