Chris Gayle en Mel McLaughin
NOS Sport

Ook nog een kleedkamerrel voor cricketer Gayle

Cricketsensatie Chris Gayle zorgde deze week voor veel commotie door live op televisie te flirten met een verslaggeefster, maar volgens het Australische mediabedrijf Fairfax Media heeft de Jamaicaan meer op zijn kerfstok.

Gayle zou vorig jaar februari zijn edele delen hebben laten zien aan een vrouw die de kleedkamer binnenkwam om een broodje te pakken. Hij liet zijn handdoek zakken en zei: "Zoek je dit?"

Het voorval gebeurde na een trainingswedstrijd in Sydney, waar Gayle zich met de West-Indies voorbereidde op het WK. De Australische vrouw was een medewerker van het team.

Onderzoek

Gayle ontkent alles en onderneemt stappen tegen Fairfax Media. De Australische cricketbond begint een onderzoek naar de zaak en als het verhaal toch waar blijkt te zijn, zal Gayle naar alle waarschijnlijkheid uit de Big Bash League worden gegooid.

Hij komt in het jaarlijkse Twenty20-toernooi in Australië uit voor Melbourne Renegades. Gayle is een van de supersterren van het hedendaagse cricket.

Chris Gayle is een van de beste batsmen ter wereld

"Niet blozen, meisje"

Voor Gayle begonnen de problemen toen hij eerder deze week na een wedstrijd met de Renegades openlijk flirtte met verslaggeefster Mel McLaughin. "Gaan we zo wat drinken? Niet blozen, meisje", zei hij.

Dat leverde Gayle een boete van 7.500 euro op.

Gayle gestraft na flirten met verslaggeefster

De gevolgen voor Gayle zouden zelfs verder kunnen gaan dan de Big Bash League. In maart is het WK Twenty20 in India en als hij schuldig wordt bevonden aan ongepast gedrag, zou hij ook geweerd kunnen worden bij de West-Indies.

Vorig jaar schitterde Gayle nog tijdens het WK met een recordscore tegen Zimbabwe van 200 runs na slechts 138 ballen. In totaal kwam hij toen tot 215 runs, een ruime verbetering van het kampioenschapsrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl